Veelgestelde vragen


Sabina en Geke zijn de vaste medewerkers op Kinderdagverblijf Deugniet. Zij hebben allebei Kinder-EHBO en BHV. Bij Kinder-EHBO wordt er speciaal geoefend met reanimeren op een babypop, een kind van ongeveer 7 jaar en een volwassen pop. Daarnaast hebben ze ook geoefend met een AED. (Automatische Externe Defibrillator) Foto’s van de Kinder-EHBO cursus staan in de fotogalerij.
Je kunt je kind inschrijven vanaf 3 maanden zwangerschap. Ouders zijn ten alle tijden welkom voor een rondleiding om een indruk van ons gebouw te krijgen, de sfeer te proeven en om vragen te stellen. Je kan met ons een afspraak maken op telefoonnummer: 06-17468466, zodat we alle tijd voor de rondleiding hebben.
Voordat een kindje echt komt spelen, mogen ze ook 2 keer een ochtend (of middag) komen wennen. Zo is het voor jullie kind natuurlijk fijn dat hij/zij weet waar hij/zij mag spelen. Hoe ziet de groep eruit? Met welk speelgoed kan ik spelen? En voor ons is het fijn dat we weten hoe jullie kind is. Vaak vragen we de ouders om de eerste keer een kopje koffie of thee te komen drinken. Zo ziet je kind dat jij er ook nog bent. Dat is fijn en vertrouwd. Dan nemen we duidelijk afscheid. Papa en of mama komt je straks weer ophalen. En als jullie je kind weer komen ophalen is het ook duidelijk dat ze niet op het kinderdagverblijf hoeven te blijven. De tweede keer wennen, blijven de ouders iets minder lang dan de eerste keer. Ook dan nemen we duidelijk afscheid en komen de ouders weer terug om hun kind op te halen. Een wenperiode plannen we vaak 1 of 2 weken voordat je kind bij ons komt spelen.
Je kunt een aanmeldformulier aanvragen via ons contactformulier op deze site. Na ontvangst van je aanmelding ontvang je een bevestiging van inschrijving. Ongeveer 3 maanden voor de gewenste plaatsingsdatum informeren wij u over de mogelijkheden van plaatsing bij ons kinderdagverblijf. Mocht u aangegeven hebben op korte termijn opvang nodig te hebben, dan informeren wij je eerder.
Incidentele extra opvang is mogelijk als de planning het toelaat. Een extra dag moet u aanvragen bij de groep. Deze dagdelen worden apart in rekening gebracht. Ruilen van dagen is tevens mogelijk als de planning het toelaat. Bij ruildagen worden er geen extra kosten in rekening gebracht. De aanvraag van deze dagen verloopt op dezelfde manier als het aanvragen van een extra dag.

Algemene info


Download hier onze Privacy reglement van kinderdagverblijf Deugniet.

Kinderdagverblijf Wijsneus is gevestigd in het wijkberijf aan de Bottelroosstraat in Selwerd. We hebben 1 verticale groep. Dat wil zeggen dat kinderen van 0-4 jaar bij elkaar op de groep zitten. Het voordeel van een verticale groep is dat broertjes en zusjes bij elkaar op de groep kunnen spelen. Een ander voordeel is dat ze dezelfde leidsters houden.

De slaapkamer grenst aan de speelruimte. In de slaapkamer hebben we een bedje met een "Areo-sleep-matje". Hoe je kind ook ligt op dit matje, hij of zij kan altijd door blijven ademen. Ook als je kind op zijn/haar buik ligt en met het gezicht in het matras ligt. Dit matje komt over het matras en ook buikslapers, slapen zo veilig. Ook maken we gebruik van een lutje potje (buitenbedje) waar kinderen lekker in de buitenlucht kunnen slapen. Het lutje potje staat op het babyplein. kinderen spelen niet op dit plein. Dus wie hier slaapt kan genieten van de rust.

We verzorgen eten en drinken en luiers zijn ook bij de prijs inbegrepen. Fruit, drinken, boterhammen, gezonde tussendoortjes en babyvoeding zitten ook bij de prijs inbegrepen. Voor speciale babyvoeding moeten de ouders wel zelf zorgen. Het enige wat ouders nog moeten meenemen is een verschoonsetje kleding en een speen en/of een knuffel.

Onze buitenruimte is 350 m2. We spelen graag buiten en ook kinderen die (nog) niet lopen proberen we zoveel mogelijk mee te nemen voor een frisse neus. Naast het spelen in de tuin, maken we graag uitjes in de wijk Selwerd.

We maken graag foto's van de kinderen die we via de App-service ook naar de ouders doorsturen. Ook maken we collages van deze foto's en deze zijn op de groep te bewonderen. Zo kan je kind vol trots zelf vertellen wat we allemaal hebben gedaan. Deze foto's zetten we ook in onze fotoboek, waar onze ouders een wachtwoord voor krijgen.

Onze leidsters, Geke en Sabina, hebben beiden een EHBO en BHV diploma.

Voordat een kindje echt komt spelen, mogen ze ook 2 keer een ochtend (of middag) komen wennen. Zo is het voor jullie kind natuurlijk fijn dat hij/zij weet waar ze mag spelen. Hoe ziet de groep eruit? Met welk speelgoed kan ik spelen? En voor ons is het fijn dat we weten hoe jullie kind is. Vaak vragen we de ouders om de eerste keer een kopje koffie of thee te komen drinken. Zo ziet je kind dat jij er ook nog bent. Dat is fijn en vertrouwd. Dan nemen we duidelijk afscheid. Papa en of mama komt je straks weer ophalen. En als jullie je kind weer komen ophalen is het ook duidelijk dat ze niet op het kinderdagverblijf hoeven te blijven. De tweede keer wennen, blijven de ouders iets minder lang dan de eerste keer. Ook dan nemen we duidelijk afscheid en komen de ouders weer terug om hun kind op te halen. Een wen periode plannen we vaak 1 of 2 weken voordat je kind bij ons komt spelen.