App service

Speciaal voor ouders hebben wij de app service. Je brengt je kind naar ons en na het afscheid bedenk je dat je iets vergeten bent om te zeggen. Dit kun je ons dan Whatsappen. Je kind heeft bijvoorbeeld slecht gegeten, of door de ochtendperikelen ben je de speen vergeten mee te nemen. Dan is het handig om dit snel even te kunnen appen. Maar andersom is het ook ideaal. Het is de eerste dag dat jullie je kind bij ons achterlaten en dan wil je graag weten hoe de dag van je kind verloopt. Wij kunnen dit dan doorgeven. Of je kind was enorm verdrietig bij het afscheid. Je bent net weg en je kind is alweer druk bezig met de lego. Wij kunnen hiervan een foto appen, zodat je met een gerust hart aan het werk kan. Ook kunnen we bij activiteiten leuke foto’s doorsturen van je kind. Er wordt op vaste tijden gekeken.

Voorleesoma

Lezen is goed voor kinderen. Hun woordenschat wordt groter en elke dag leren ze er weer iets bij. Daarom komt er 1 keer in de week onze voorlees oma de kinderen voorlezen. “Oma Wies” leest dan boeken voor die passen bij het thema waar we dan mee werken. Hebben we bijvoorbeeld thema dieren, dan lezen we voornamelijk boeken waar dieren in voor komen, zoals: “Kleine muis zoekt een huis”.


Op de groep hebben we vele boeken. We hebben knisperboekjes voor de kleinsten, boeken met flapjes (wat zit erachter?), boeken met harde kaften en boeken op thema. De thema’s van de boeken zijn bijvoorbeeld kleuren, tellen, Sinterklaas, kerst, naar de basisschool en plassen op het potje. Ook zijn we lid van de bibliotheek, zodat we een ruime keuze hebben en alles aansluit bij onze thema’s. Oma Wies zal op verschillende dagen komen voorlezen, zodat iedereen een keer voorgelezen wordt door haar. Ook zullen we extra voorlezen tijdens de nationale voorleesdagen.

Peuter knutsel uurtje

Elke maand organiseren wij een “peuter knutsel uurtje”. Wat is hiervan de bedoeling? Kinderen vanaf 2 tot 4 jaar (ook kinderen die niet bij ons op het kinderdagverblijf zitten) mogen samen met hun papa of mama naar het wijkbedrijf komen. In de gezamenlijke ruimte hebben we dan een leuke activiteit voorbereid, die aansluit bij het thema waar wij op dat moment mee werken op het kinderdagverblijf. Is het thema bijvoorbeeld: dieren, dan zouden we van klei een egel kunnen maken. Het is de bedoeling dat de ouders die meekomen zelf hun kind helpen, zodat het een leuke gezamenlijke activiteit wordt. Voor de materialen vragen we een kleine bijdrage.


Voorlezen