De wijk in

Naast de “gewone” spelletjes op de groep en buitenruimte, waar we graag met de kinderen spelen, willen we ook gebruikmaken van de wijk Wijert. We willen de wijk in om de wereld van de kinderen te vergroten.

Te stimuleren en te ontdekken wat er allemaal te zien is in de natuur.klimrek
Door kinderen zelf dingen te laten ondernemen en te onderzoeken, raken ze geïnspireerd en willen er nog meer van weten. Dan leren ze spelenderwijs.
Naast de natuur zijn er ook veel dingen te leren in de speeltuin (motoriek) en in een winkel.

We maken graag uitstapjes: naar de speeltuin, naar de eendjes, lekker stukje wandelen, brood halen bij de winkel, boeken halen en lezen bij de bibliotheek, etc. Hierbij houden wij de leidster-kindratio van de GGD altijd aan. En nemen het liefst nog extra handen en ogen mee, indien mogelijk.
Ook krijgen de kinderen dan opvallende kleding aan van Kinderdagverblijf Deugniet, zodat ze beter opvallen in het verkeer. Kinderen die nog niet (goed genoeg) kunnen lopen, zullen we meenemen in een buggy of kinderwagen.

Tijdens een uitje is er altijd iemand die een mobiele telefoon mee heeft en kan zo altijd het kinderdagverblijf bereiken.
Indien iedereen mee gaat, nemen we de mobiele telefoon van Kinderdagverblijf Deugniet mee, zodat we ten alle tijden bereikbaar zijn. Ook hangen we een briefje op de deur, waar we naar toe gaan en op welke tijd we vermoedelijk terug zijn.

TOP